Every Day Ride

PERSONEEL ELKE DAG RIT met Lauren

STAFF EVERY.DAY.RIDE with Lauren

Onze LITELOK-ploeg is behoorlijk interessant, en natuurlijk rijden velen van hen, of het nu dagelijks fietsen, mountainbiken of motorrijden is! We willen ze graag aan u voorstellen. We beginnen onze 'Personeel EDR'-serie met Lauren, freelance schrijver, werkzaam bij het marketingteam.

Vertel ons wat over jezelf?

Ik ben Lauren! Ik speel sinds augustus 2022 een kleine rol bij LITELOK. Hoewel ik freelance ben, voel ik me echt deel van het team. Ik ben een freelance schrijver, hoewel dat niet meer strikt waar is, ik doe nu een mix van dingen!

Bij LITELOK zul je me vinden terwijl ik ervoor zorg dat de sociale kanalen up-to-date zijn en er content op de blog wordt geplaatst. Ik werk met het (tamelijk geweldige) marketingteam en hopelijk maak ik hun werk een beetje gemakkelijker.

Hoe en wanneer ben je begonnen met rijden?

Ik begon met fietsen rond 2012. Geloof het of niet, ik haatte eigenlijk fietsen daarvoor. Mijn start met fietsen was nogal bizar, en ik begon eigenlijk met downhill mountainbiken. Net als veel vrouwen begon ik met fietsen vanwege mijn partner. Hij was de fietsfanaat, en ik raakte er geleidelijk aan gewend. Sindsdien draait het grootste deel van ons leven om fietsen.

Tegenwoordig geniet ik van verschillende soorten fietsen en beschouw mezelf veel minder 'extreem'. Mijn favoriete soort ritten draaien om eten.

Wat zijn de beste en slechtste dingen van het rijden?

De beste dingen voor mij variëren, maar over het algemeen is gewoon buiten zijn hetgene dat me het gelukkigst maakt. Ik houd van de mensen die ik heb ontmoet vanwege fietsen en de vrienden die ik heb gemaakt. Ik heb ook het geluk gehad om naar enkele fantastische plekken te reizen om te rijden.

Ik denk dat het ergste voor mij de schoonmaak is na een modderige rit. Ik heb echt een hekel aan het omgaan met modderige, doorweekte uitrusting. Het maakt me niet uit om in de regen te rijden, het is gewoon de nasleep. Ik kan ook kritiek krijgen voor wat ik zeg, maar ik denk dat gezien het Verenigd Koninkrijk niet de beste infrastructuur heeft, de manier waarop mensen fietsers op de weg behandelen vreselijk is. Het is alsof je niet eens een persoon bent. Ik probeer nu de wegen te vermijden.

Vertel ons over je meest memorabele rit tot nu toe?

Ooh, dat is een lastige. Puur vanwege hoe bijzonder het op zoveel manieren was, was er een keer dat ik naar Frankrijk en Italië ging om te rijden. Ik was met een groep rijders en we waren schijnbaar in the middle of nowhere. Ik herinner me de geuren levendig omdat het ongelooflijk was. Er groeiden kruiden langs het pad en ik kon ze allemaal ruiken terwijl we langs het pad gingen. Toen, uit het niets, was er een klein hutje en onze gids bracht ons daar naartoe. We stopten voor de lunch en het was bijna onwerkelijk op een bepaalde manier. Het was een ervaring die eruit sprong, maar die hele reis is iets waarvan ik denk dat ik het nooit zal vergeten.

Tijdens die reis bezocht ik ook de laatste plaats in Italië waar de laatste heksenprocessen plaatsvonden (naar verluidt). Het heet Triora (ook wel het heksendorp genoemd). We liepen over hete kolen en verbrandden een reusachtige vuurpop op het plein waar ze de beschuldigden op proces stelden. Het was eigenlijk een heel emotionele ervaring.

Ondanks zijn spookachtige verleden is het ongelooflijk mooi.

Wat is het beste stuk advies over fietsen dat je ooit hebt gekregen?

Ik wou dat ik hier iets heel wijzen te delen had, maar dat heb ik niet. Ik heb in de loop der jaren veel advies gekregen. Ik denk dat samengevat het beste wat me ooit is verteld, is gewoon ervan te genieten. We fietsen allemaal om verschillende redenen en soms is het niet bijzonder leuk. Neem niets voor vanzelfsprekend, geniet van die pedaalslagen, je zult ze missen wanneer je niet op de fiets kunt stappen (om welke reden dan ook).

Wat neem je altijd mee op elke rit?

Een beetje saai, maar mijn telefoon gaat meestal met me mee. Ik kan vaak onderweg foto's maken. Ik vind het ook leuk om mijn ritten bij te houden om ze te vergelijken met voorgaande jaren. Het is ook een goede manier om te zien waar je bent geweest. Ik heb meestal ook een snack of twee in mijn tas.

Het hangt af van de rit! Als ik een dagje naar een fietspark ga, heb ik niet veel bij me (behalve de telefoon), maar als we de heuvels ingaan, zorg ik ervoor dat ik beter voorbereid ben. Als ik even de stad in ga of ergens stop, is de X1 inmiddels de favoriet geworden. Het is gemakkelijk in een tas te stoppen en ik voel me niet zo nerveus als mijn fiets ermee op slot staat.

Hoe houd je je fietsen thuis en onderweg veilig? Deel je beste tips om anderen te helpen hun fietsen veilig te houden.

Ik heb helaas een paar keer de onaangename ervaring gehad dat mijn fietsen werden gestolen. Mijn partner en ik zijn tegenwoordig nogal voorzichtig. Je zou kunnen zeggen dat we een beetje paranoïde zijn, maar we nemen de beveiliging van onze fietsen heel serieus.

We hebben verschillende sloten voor onze fietsen. We hebben geprobeerd ze zo moeilijk mogelijk te maken om te stelen (als iemand het zou proberen). Waar ze zijn opgeslagen, hebben we een camera, alarmsystemen op de deuren, verschillende sloten en een grondanker. Ook als we de fietsen in de bestelwagen hebben, zetten we ze op slot.

Wat betreft tips? Ik zou zeggen, ga overdreven voorzichtig te werk, het is de moeite waard om een beetje paranoïde te zijn, vooral als je fietsen hebt die wat geld waard zijn (zelfs als ze er niet zo uitzien). Gebruik indien mogelijk twee sloten en controleer of je fietsen gedekt zijn als je een verzekering hebt (de voorwaarden zijn de moeite waard om te lezen).

Als iemand vraagt welke uitrusting je aanbeveelt, zeg je?

Dat is ook een lastige. Veel daarvan is persoonlijke voorkeur. Ik heb zeker een paar favorieten wat betreft uitrusting, maar het hangt af van het soort fietsen dat je doet. Ik raad op zijn minst wat degelijke verlichting voor je fiets en een goede helm aan. Ik denk ook dat goede handschoenen belangrijk zijn. Ik ben dol op de 100% Brisker handschoenen, vooral als het wat kouder wordt, maar ik draag ze het hele jaar door.

Er is zoveel verleiding daarbuiten! Er is ook veel erg dure spullen. Soms is het de moeite waard om meer te betalen, soms niet. Dat helpt niet echt, maar ik denk dat het gemakkelijk is om door bepaalde dingen te worden aangetrokken.

Wat staat er op je fiets-bucketlijst?

Ah, ik kan echt niet kiezen. Ik moet waarschijnlijk een lijst maken, denk ik. Zoals ik al zei, heb ik geluk gehad om op een paar plaatsen te rijden, dus ik denk niet dat er echt een plek is die er echt uitspringt. Ik zou graag meer natuurlijk willen rijden en verkennen. Er is nog zoveel in het Verenigd Koninkrijk waar ik nog niet heb gereden.

Ik zou over het algemeen graag meer avontuurlijk willen fietsen. De nieuwe Cycling UK Traws Eryri-route door Wales staat zeker op de lijst!

 

Volgende lezen

Litelok Stops Theft in Dublin #10
EVERY.DAY.RIDE #5 with Maja

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.