Every Day Ride

Iedere.Dag.Rit #5 met Maja

EVERY.DAY.RIDE #5 with Maja

Vertel ons een beetje over jezelf?

Ik kom oorspronkelijk uit Slovenië en woon al bijna 30 jaar in het Verenigd Koninkrijk, waarvan 22 jaar in Noord-Wales. Na mijn hele leven al een motorfiets te hebben gewild, kreeg ik eindelijk de kans om het rijexamen af te leggen en mijn rijbewijs te halen op de leeftijd van 42. Ik heb een volwassen zoon van 24 jaar die in Sydney, Australië woont. Ik houd van reizen en motorrijden, en nu heb ik deze twee passies gecombineerd in een bedrijf dat motorreizen organiseert.

Hoe en wanneer ben je begonnen met motorrijden?

In mijn tienerjaren had ik een bromfiets en ik wilde altijd al een grotere motorfiets, maar mijn vader was daar op tegen. Toen ik besloot om het rijexamen te doen, kwam ik erachter dat ik zwanger was, en natuurlijk veranderde mijn levensstijl al snel. Zodra mijn zoon 16 jaar oud was, waren we het er beiden over eens dat hij oud genoeg was om zijn eigen lunch te maken als er iets met mij zou gebeuren, en met zijn goedkeuring heb ik eindelijk mijn motorrijbewijs gehaald.

Wat zijn de beste en slechtste dingen aan motorrijden?

Het beste aan motorrijden is de mogelijkheid om overal naartoe te gaan, plaatsen waar je met een auto niet kunt komen. Hetgeen waar ik het meest van hou, is het gevoel van vrijheid. Het slechtste aan motorrijden is het noodzakelijke kwaad van de snelwegkilometers die je moet maken als je snel naar de leuke plekken wilt vanwege tijdsdruk.

Vertel ons over je meest memorabele rit tot nu toe?

Er zijn er een paar, maar de meest memorabele is absoluut mijn eerste solotrip van drie weken door Europa. Als ik nu terugkijk, wist ik zo weinig over motorreizen en het was zo'n waardevolle ervaring. De tweede was een solotrip rond Tasmanië, zo'n fantastische plek!

Wat is het beste stukje rijadvies dat je ooit hebt gekregen?

Ga ervan uit dat iedereen op de weg probeert je te doden en rij defensief. Het heeft me al een paar keer gered!

Wat neem je altijd mee op elke rit?

Mijn telefoon! Daar staat mijn muziek op die ik beluister tijdens het rijden, evenals de navigatie-app. Niet te vergeten de kaarten om te betalen voor de brandstof en de koffie.

Hoe houd je je motorfietsen thuis en onderweg veilig? Deel je beste tips om anderen te helpen hun motorfietsen veilig te houden.

Thuis zijn de motorfietsen aan de grondverankering vastgeketend, en ik had vroeger een kettingslot bij me. Een paar jaar geleden kreeg ik een remschijfslot, maar ik vind het nogal priegelig om te bevestigen. Sinds ik de Litelok gebruik, is dit mijn favoriete beveiligingsmiddel als ik onderweg ben. Ik gebruik het ook op mijn gewone fiets.

Wanneer iemand vraagt welke uitrusting je aanbeveelt, zeg je?

Voor beveiliging - absoluut de Litelok, maar ik raad ook aan om een trackingapparaat op de motorfiets te hebben. Andere uitrusting, afhankelijk van het type rijden dat ik doe - helmen van LS2 en Schuberth, damesjassen/broeken van Weise en Spidi, laarzen van Sidi en Daytonas. Handschoenen van RST en Revit. Keis verwarmde kleding voor winterse ritten! Ik verlaat het huis niet zonder mijn verwarmde handschoenen en jas als het koud is.

Wat staat er op je motorrijdende bucketlist?

Zuid-Amerika!"

Je kunt Maja's motoravonturen hier volgen!Volgende lezen

STAFF EVERY.DAY.RIDE with Lauren
LITELOK X1 Saves Bike in Bournemouth #12

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.