Every Day Ride

DAGELIJKS.RIT #3 Met ILMO Niittymäki

EVERY.DAY.RIDE #4 with Ilmo Niittymäki

Vertel ons wat meer over jezelf?

Mijn naam is Ilmo Niittymäki en oorspronkelijk kom ik uit Finland, maar ik woon al 11 jaar in Zuidwest-Frankrijk. Ik run mijn eigen marketingadviesbureau met de nadruk op contentcreatie en verhalen vertellen. Door mijn passie voor boardsporten en motorrijden ben ik erin geslaagd projecten te creëren waarin werk en plezier verstrengeld raken tot een prachtige, chaotische warboel die op de een of andere manier de rekeningen betaalt.

Hoe en wanneer ben je begonnen met motorrijden?

Mijn vader had een motorfiets, en elke kans die ik als kind kreeg, klom ik er bovenop om stiekem de garage binnen te glippen. Maar ik haalde pas in mijn twintiger jaren mijn rijbewijs. Natuurlijk waren er als kind bromfietsen en crossmotoren in de vriendengroep waar we om beurten op reden. Ik was te druk bezig met skateboarden en snowboarden, dus ik overwoog niet echt om er zelf een te krijgen toen ik jong was. Maar er was zeker een behoefte aan snelheid in mij ingebouwd die een gat ter grootte van een motorfiets had. Sinds ik mijn rijbewijs heb gehaald, kijk ik niet meer achterom.

Wat zijn de beste en slechtste dingen aan motorrijden?

Vrijheid en zomaar rondrijden zonder een bestemming zijn de grootste aantrekkingskracht, samen met de snelheid. Het ergste is wanneer er een lange snelweg is onder koude regen en je te laat bent voor de luchthaven. Eerlijk gezegd zijn er niet al te veel slechte dingen.

Vertel ons over je meest memorabele rit tot nu toe?

Er zijn veel memorabele reizen geweest, maar ik denk dat het grootste hoogtepunt was toen ik blogde voor Latam Airlines en op een motorfiets reed van Chili naar Ecuador, terwijl ik elke golf die ik langs de 10.000 km lange kustlijn tegenkwam, surfte. 3 maanden hemel.

Wat is het beste stukje rijadvies dat je ooit hebt gekregen?

Er zijn er twee: Vertrouw niemand in het verkeer, het maakt niet uit of je gelijk had, maar eindig niet dood. Het tweede advies is om goed voor je motor te zorgen en hij zal goed voor jou zorgen. Pechgevallen gebeuren nog steeds, maar je kunt de tijd die je doorbrengt met sleutelen in het vuil minimaliseren, en je zult je motorfiets ook beter leren kennen en problemen kunnen oplossen als je ermee vertrouwd bent.

Wat neem je altijd mee tijdens elke rit?

Een specifieke gereedschapsset voor de motorfiets.

Hoe beveilig je je motorfietsen thuis en onderweg? Deel je beste tips om anderen te helpen hun motorfietsen veilig te houden.

Ik heb een garage waar ik de motorfietsen voor de lange termijn opsla, maar soms heb ik er een bij mijn parkeerplek dicht bij huis. Ik sluit de motorfiets altijd af, maar helaas is deze zomer een van mijn motorfietsen gestolen. Ik ben nu veel wijzer als het gaat om beveiliging. Ik installeer een grondanker en zal mijn LITELOK gebruiken om het aan de grond te bevestigen. Succes met proberen het dan te verplaatsen... Op de weg zijn we meestal behoorlijk afgelegen en slapen we naast de motorfietsen, dus we maken ons niet al te veel zorgen over diefstal. In de steden is dat echter een ander verhaal, dus probeer je motorfiets indien mogelijk aan iets stevigs vast te maken.

Als iemand vraagt welke uitrusting ik aanbeveel, zeg ik?

Voor groepsritten zijn Cardo-communicatiesystemen super handig, vooral voor mij als ik foto's maak en vooruit rijd. Voor al het andere is het beste advies "licht is goed", wanneer je alles wat je denkt nodig te hebben op de vloer legt en dan de helft weer terugbrengt naar de kast, hahaha. Vooral op de paden wil je niets extra meenemen.

Wat staat er op je motorrit-bucketlist?

Er zijn op dit moment twee vage plannen in de maak: volgende winter willen we van Hossegor naar N'Gor rijden via de paden, en dan is er nog een grote, namelijk om mijn reis in Zuid-Amerika voort te zetten en van Ecuador naar Alaska te rijden. Het vinden van tijd en financiering is het moeilijkste voor dat laatste, maar hopelijk krijg ik het eerder dan later geregeld. Ook zou het gaaf zijn om de wereld rond te rijden, maar dat is meer een droom dan iets wat ik op dit moment realistisch kan overwegen. Het belangrijkste is om te rijden en plezier te hebben zonder te veel te obsesseren over een groot avontuur. Als het gebeurt, gebeurt het.

Volgende lezen

LITELOK X3 Saves Bikes on Rugby World Cup Tour #7
LITELOK X1 Saves Police Officer's Bike #9

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.