Litelok stopt diefstal in Dublin #10

Aaron nam contact met ons op om zijn ervaring te delen met een poging tot diefstal van zijn fiets.

"Ik moest halsoverkop naar Dublin voor werk, dus ging ik met mijn motorfiets. Ik parkeerde het in een beveiligde openbare parkeergarage met meerdere verdiepingen en liet het daar 2 nachten staan. Het is erg zeldzaam dat ik mijn motorfiets in het openbaar achterlaat, maar ik beveiligde het met de X1 aan het voorwiel, samen met een remschijfslot en nog een remschijfslot op het achterwiel. In die tijd heeft iemand, ondanks dat het in een beveiligde parkeergarage stond die onder cameratoezicht stond, geprobeerd de X1 door te snijden en heeft daar jammerlijk in gefaald.

Ik kan niet met zekerheid zeggen of iemand kortstondig een slijptol of een ijzerzaag heeft gebruikt, maar het heeft eigenlijk helemaal geen schade aangericht. Iemand heeft duidelijk geprobeerd een snede te maken. Ik heb het slot praktisch tegelijk met de aankoop van de motorfiets gekocht en beide zijn als nieuw, dus ik kon gemakkelijk zien dat ermee geknoeid was. Het is ook geraakt met een stomp voorwerp, maar opnieuw nauwelijks geraakt.

Het stond geparkeerd bij Q-Park, St Stephens Green Dublin, niveau 5. Terwijl mijn motorfiets daar stond, zijn er ook 2 auto's opengebroken. Het is een drukke parkeergarage. Ik zou zeggen dat ze ofwel gestoord werden of snel besloten dat ze gewoon niet succesvol zouden zijn met de gereedschappen die ze hadden."

Het is een Multistrada Enduro. Een grote krachtige motorfiets. Ik had mijn volledige aluminium koffers erop zitten. Als ze het slot hadden vernield, betwijfel ik ten zeerste of ze gewend waren aan zo'n motorfiets. Ik geloof niet dat ze het de eerste afdaling zonder laten vallen of zonder het tegen een auto te laten knallen zouden hebben gekregen. Als ze hem gestart hadden en de straten van Dublin op waren gegaan, wil ik er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren.

Jouw X1 heeft mij en anderen vorige week naar mijn mening veel problemen bespaard.

Je zou kunnen zeggen dat een andere slot hetzelfde zou doen. Ik geloof dat niet, als je je slot vasthoudt, weet je dat het niet zomaar een gemiddeld slot is. Tenzij je echt gemotiveerd was om een specifieke fiets te stelen, denk ik dat je verder zou gaan. Ik denk dat deze gasten gewoon snel opgaven.

Ik heb ook een X3 besteld, maar ik zal de fiets pas volgende lente gebruiken. De volgende keer dat het in het openbaar is, zal het worden vergrendeld met jouw X1 en een X3. Ik denk echter niet dat ik het weer naar het centrum van Dublin zal brengen."

We kunnen niet met zekerheid zeggen welke gereedschappen er op Aarons Litelok X1 zijn gebruikt, maar het heeft de dieven overleefd.