Every Day Ride

Every.Day.Ride #3 met Alexia Desile

EVERY.DAY.RIDE #3 with Alexia Desile

We hebben met Alexia gesproken!

Vertel ons een beetje over jezelf?

Mijn naam is Alexia Desile en ik woon in Kent. Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk en ben 8 jaar geleden naar het Verenigd Koninkrijk verhuisd. Ik hou ervan hard te werken en nog harder te spelen, en breng het grootste deel van mijn vrije tijd op de fiets door. Ik ben echt een adrenalinejunkie en ik hou van buiten zijn. Ik rijd al sinds jonge leeftijd paard, hou van klimmen, surfen, paddleboarden, snowboarden en ben onlangs begonnen met kitesurfen. En laten we mijn harige metgezel, Poppy, niet vergeten, die me altijd volgt op mijn avonturen.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fietsen?

Ik begon mijn MTB-reis in 2019, na een wat moeilijkere periode in mijn persoonlijke leven. Ik hield van de gemeenschap en het ontmoeten van nieuwe mensen met dezelfde interesse. Het voelde meteen als liefde op het eerste gezicht tussen mij en mijn fiets, ahaha. Vervolgens heb ik in 2020 mijn eerste race gereden en vond het zo leuk dat ik sindsdien blijf racen.

Wat zijn de beste en slechtste dingen aan het fietsen?

MTB is de beste manier om je hoofd leeg te maken, van de natuur en het buitenleven te genieten, lichamelijke oefening te krijgen, maar ook gelijkgestemde mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Het is moeilijk om slechte dingen over het fietsen te vinden, en het enige dat in me opkomt, zijn DIEVEN. Helaas neemt het aantal gestolen fietsen elk jaar toe, en het is heel moeilijk om van je sport te genieten als je constant bezorgd bent dat je fiets gestolen wordt.

Vertel ons over je meest memorabele fietstocht tot nu toe?

Mijn beste herinnering moet het avontuur zijn dat ik had in de Alpen in 2022. Ik had meegedaan aan de Ebike wereldtournee, die me meenam op enkele ongelooflijke paden in het hart van de bergen en naar enkele van de hoogste pieken.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen over fietsen?

Om ontspannen in mijn positie te zijn en de fiets onder me te laten bewegen. Vooruit kijken is ook een geweldig advies, haha.

Wat neem je altijd mee op elke rit?

Mijn beste fietsmaatje, Poppy de trailhond! Ik neem ook een multitool mee... Voor het geval dat.

Hoe houd je je fietsen thuis en onderweg veilig? Deel je beste tips om anderen te helpen hun fietsen veilig te houden.

Ik had vroeger een fietsenrek om mijn fietsen te vervoeren en de Litelok Go Flexi was perfect om de fietsen aan het fietsenrek te bevestigen. Nu heb ik het geluk een bestelwagen te hebben, dus maak ik me niet zo veel zorgen over de veiligheid onderweg, omdat ik extra sloten op de bestelwagen heb laten installeren. Thuis gebruik ik de Litelok Core Plus en kettingen om de fietsen veilig te houden.

Als iemand vraagt welke uitrusting je aanbeveelt, zeg je?

Ik zeg Litelok Core Plus vanwege de diamantcertificering.

Wat staat er op jouw fietswensenlijst?

Ik zou graag Heli Biking willen ervaren in Canada of misschien Nieuw-Zeeland.

Volgende lezen

LITELOK X1 Saves property #4
LITELOK X3 Saves Bikes on Rugby World Cup Tour #7

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.