Every Day Ride

IEDERE.DAG.RIT #1 MET RIJD MEER FIETS

EVERY.DAY.RIDE #2 with Ride More Bike

Vertel ons een beetje over jezelf?

Gude*! Ik ben Goran, een 46-jarige sportliefhebber en fietser die in Frankfurt, Duitsland, woont. Mijn professionele leven draait om werken in digitale technologieën en de onderwijssector. Buiten mijn werk heb ik veel interesse in design, reizen en culinaire kunsten. Deze passies voeden mijn creativiteit en brengen vreugde en opwinding in mijn leven.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fietsen?

Mijn fietsreis begon al op de jonge leeftijd van slechts drie jaar. Fietsen is altijd een deel van mij geweest. Natuurlijk omarmde ik de mountainbike-hype in mijn vroege jaren en genoot ervan om door de heuvels en bossen van de Taunus te rijden, die zich vlak voor mijn woonplaats bevonden. Helaas leidde een ernstige valpartij tot een gebroken schoudergewricht en gescheurde banden, waardoor ik lange tijd niet kon fietsen. Na enkele jaren keerde ik terug naar het fietsen en begon ik in 2016 met wielrennen. Sindsdien fiets ik bijna dagelijks. Deze avontuur heeft nieuwe uitdagingen en vreugde in mijn leven gebracht, en de opwinding van het fietsen is nooit sterker geweest. Dat is ook toen ik @ridemorebike begon als een kanaal, een hashtag en een (kleine beperkte oplage) kledinglijn, om mezelf, vrienden en anderen te motiveren en eraan te herinneren gewoon van het fietsen te genieten.

Wat zijn de beste en slechtste dingen aan het fietsen?

De beste aspecten van het fietsen omvatten de constante beweging, de tijd die het biedt voor zelfreflectie, het verkennen van nieuwe plaatsen en op de best mogelijke manier verdwalen. De gemeenschap en connecties die worden gemaakt met medefietsers bieden een gevoel van verbondenheid, en het lijden dat tijdens een rit wordt doorstaan, kan zowel een hoogtepunt als een dieptepunt zijn. Daarentegen kunnen de angst om te vallen of je fiets te laten stelen aanzienlijke nadelen zijn.

Vertel ons over je meest memorabele rit tot nu toe?

Mijn meest memorabele rit was een week lang en mijn eerste bikepacking trip tijdens de pandemiejaren. Samen met een vriend reisde ik van Hundsrück door de Vulkaneifel naar Luxemburg, vervolgens terug door de Belgische Ardennen op weg naar Düsseldorf waar de tocht eindigde. De rit bood adembenemende natuurlijke landschappen, geweldig weer en de kans om fantastische mensen te ontmoeten. Deze ervaring delen met een goede vriend en mijn grenzen verleggen maakte het onvergetelijk en deed me verliefd worden op daglange ritten en bikepacking.

Wat is het beste advies over fietsen dat je ooit hebt gekregen?

Het meest waardevolle advies dat ik heb gekregen, is om 'je eigen tempo te volgen.' Deze eenvoudige maar diepgaande richtlijn heeft me in staat gesteld om te genieten van het fietsen zonder onnodige druk en om in een comfortabel en lonend tempo te groeien. In meer technische termen heeft het me ook geleerd om mijn trapbewegingen in de gaten te houden en mijn cadans betekenis te geven in mijn prestaties.

Wat neem je altijd mee tijdens elke rit?

Ik heb altijd mijn mobiele telefoon bij me tijdens ritten. Het dient een dubbel doel, omdat het me in staat stelt om onderweg van muziek te genieten en de prachtige momenten die ik tegenkom vast te leggen met de camera. Het geeft me ook de vrijheid om even te pauzeren tijdens langere ritten en een koude cola en een bak spaghetti-ijs te betalen!

Hoe houd je je fietsen veilig thuis en onderweg? Deel je beste tips om anderen te helpen hun fietsen te beschermen.

Veiligheid heeft voor mij de hoogste prioriteit, omdat mijn eerste mountainbike (mijn geliefde Specialized Rock Hopper) destijds gestolen is. Thuis bewaar ik mijn fiets binnen en vergrendel ik hem aan een wandhouder, en ik gebruik mijn LITELOK Gold Original, die me een absoluut veilig gevoel geeft, zodat ik me geen zorgen hoef te maken als ik weg ben. Als ik met mijn stadsfiets rijd, heb ik altijd de LITELOK GO bij me, omdat het gewoon zo gemakkelijk is! Doe hem om, vergrendel je fiets en maak je geen zorgen meer. Als ik met mijn racefiets onderweg ben, neem ik niet te veel mee en zorg ik er gewoon voor dat de fiets in het zicht blijft, eerlijk gezegd. :) Op langere ritten draag ik vaak een klein slot bij me dat in mijn achterzak of stuurzak past, gewoon voor gemoedsrust als ik een supermarkt binnenloop of in een café zit.

Als iemand vraagt welke uitrusting ik aanbeveel, zeg ik?

Naast mijn eigen uitrusting, waar ik natuurlijk van geniet, ben ik een beetje 'vastgeroest' met het Italiaanse merk La Passione. De eenvoud en topkwaliteit van hun producten sluiten perfect aan bij mijn normen en behoeften.

Wat staat er op je fiets-bucketlist?

Mijn fiets-bucketlist zit vol spannende uitdagingen en bestemmingen. Ik heb als doel om deze september de Stelvio te overwinnen, evenals andere klassieke cols zoals Alpe d'Huez en de Tourmalet. Volgend jaar moet ik ook mijn agenda vrijhouden om eindelijk deel te nemen aan de Tour de Friends of Rad Race. Hun evenementen zijn altijd episch, en het zou zeker een waardevolle toevoeging zijn aan mijn verzameling van gedenkwaardige ritten en avonturen.

*Zo zeggen we "Hallo!" in Frankfurt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende lezen

BARRONIUM TECH EXPLAINED - WHAT IS BARRONIUM? I LITELOK
LITELOK X1 Stops Theft in London #1

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.