EVERY.DAY.RIDE #1 with Piston Pin-Up

5 juni 2023

Vertel ons een beetje over jezelf?

Ik ben geboren en getogen in Lissabon, Portugal, en daar heb ik mijn rijbewijs behaald. Maar toen ik vijf jaar later mijn eerste motorfiets in het Verenigd Koninkrijk kocht, was ik alles vergeten!

Ik rijd nu al meer dan 10 jaar en sinds ik mijn eerste motorfiets heb gekocht, heb ik nooit overwogen om zonder motor te zijn.

In het Verenigd Koninkrijk studeerde ik forensische wetenschappen en misschien is dat de reden waarom ik het behoorlijk grappig vond dat Litelok hun nieuwe composiet Barronium™ noemde voor Litelok X.

Hoe en wanneer ben je begonnen met motorrijden?

Ik behaalde mijn rijbewijs op de prille leeftijd van 18 jaar, maar kreeg pas mijn eerste motorfiets in mijn vroege 20s.

Ik weet niet precies hoe ik begonnen ben met motorrijden, maar ik vermoed dat het te maken had met de houding in de familie dat motorfietsen niets voor meisjes waren. Ik zag echter dat ze gaaf waren en ook praktische voordelen hadden.

Wat zijn de beste en slechtste dingen aan het motorrijden?

Beste - Je bent in het moment, je kunt de geuren en temperatuurverschillen voelen terwijl je reist, en dit maakt je wat avontuurlijker. Je ontmoet de aardigste mensen op een motorfiets en er is zeker een ondersteunende en vriendelijke gemeenschap omheen.

Slechtste - Het is soms moeilijk om ze los te laten (wanneer je ze upgradet of verandert) en helaas is er veel diefstal in het Verenigd Koninkrijk.

Vertel ons over je meest gedenkwaardige rit tot nu toe?

Waarschijnlijk waren de 99 dagen die ik alleen doorbracht met rijden op het Iberisch Schiereiland geweldig om op mijn eigen tempo te verkennen en van zo'n vrijheid te genieten. Portugal en Spanje hebben zulke prachtige onbekende plekken!

Wat is het beste stuk rijadvies dat je ooit hebt gekregen?

Wanneer je moe bent maar niet kunt stoppen met rijden, vertel jezelf dan hardop wat je aan het doen bent en wat je volgende cruciale stappen zijn. Dit houdt je gefocust en helpt om ervoor te zorgen dat er geen fouten optreden. Dit is echt eenvoudig en nuttig.

Wat neem je altijd mee tijdens elke rit?

Een slot (tegenwoordig een Litelok), oordopjes, een nekwarmer en fijne comfortabele handschoenen.

Hoe houd je je fietsen veilig thuis en onderweg? Deel je beste tips om anderen te helpen hun fietsen veilig te houden.

Thuis, nadat mijn KTM Duke 390 in 2020 gestolen werd, heb ik mijn kijk volledig veranderd.

Dus op dat moment had ik een middelgrote ketting en een schijfremslot, wat duidelijk niet genoeg was. Na de diefstal heb ik de beste ketting gekocht die ik kon vinden en een meerlaags systeem - minstens 3 sloten is mijn strategie, waarvan één met geluid om af te schrikken. De ketting wordt indien mogelijk aan de vloer/muur van de garage bevestigd. Sinds ik de Litelok Core Moto heb, wordt die ook aan de motorfiets toegevoegd. Ja, het duurt nu even met al die sleutels, maar het schrikt dieven af.

Onderweg is een ander verhaal; je wilt flexibiliteit maar ook veiligheid. Dus ik neem mijn Litelok One Moto en mijn schijfremslot met geluid mee. Voor de Honda Cub, die een kleinere motorfiets is, blijkt de X1 echt goed te werken, samen met natuurlijk een schijfremslot met geluid.

Dit zijn mijn tips. Als je een hoes kunt meenemen, maakt dat het ook minder aantrekkelijk voor dieven.

Als iemand vraagt welke uitrusting je aanbeveelt, zeg je?

Een goed slot voor Britse rijders, comfortabele uitrusting zodat je het echt draagt, en misschien wat navigatie-apparatuur - een telefoonhouder of een navigatiesysteem.

Wat staat er op je motorrijden bucketlist?

  • Marokko
  • IJsland
  • Zuid-Amerika
  • Van Zuid-Afrika naar Mozambique
  • Azoren eilanden... te veel om hier allemaal op te sommen!